Pályázat – MiniMagyarország Szarvas

Mini Magyarország projekt az Új Széchenyi Terv támogatásával

Mini Magyarország projekt az Új Széchenyi Terv támogatásávalA DELTA-UNION Vendéglátó és Szolgáltató Betéti Társaság (továbbiakban: Delta Union) 1999. augusztus 30-án alakult Szarvason.

A Delta Union DAOP-2.1.1/K-11-2012-0017 pályázati azonosító jelű és „MINI MAGYARORSZÁG PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSA A TÖRTÉNELMI MAGYARORSZÁG KÖZEPÉN, SZARVASON” elnevezésű turisztikai szolgáltatásfejlesztési projektje a szarvasi Arborétumhoz (Pepi-kerthez), mint világhírű turisztikai attrakcióhoz kapcsoltan, annak bérelt területén, Szarvason valósult meg 2012. május 1. és 2013. április 30. közötti projektidőszakban.

A pályázó vállalkozás 2013. május 1. napjával nyitja meg a Mini Magyarország makett-parkját, amely hazánk nevezetes városait mutatja be 1:25-1:100 arányban, komplex szolgáltatási palettával, innovatív, ismeretterjesztő technológiák alkalmazásával, egy teljesen egyedülálló szolgáltatás létrehozásával. Ennek keretében 21 makett és a kapcsolódó építési infrastruktúra (park) várja a látogatókat, ami önmagában és szolgáltatásaival országosan és több szempontból nemzetközileg is unikális turisztikai attrakciót eredményez Szarvason.

Mini-Magyarország makett-park szezonban április 1-től október 31-ig, és szezonon kívül november 1-től március 31-ig is elérhető teljes nyitva-tartással, vagyis működtetését egész évben biztosítja a cég. Rossz idő esetén is folyamatosak a szolgáltatásaink, hiszen a makett-parkunk tavasszal-ősszel, havazásban, ködös-párás időszakban talán még varázslatosabb élményt nyújt majd turistáinknak.

Szarvas városa a dél-Alföld egyik legszínesebb, turisztikai attrakciókban sokszínű települése, ezen túl nemzetközi szinten is elismert turisztikai célpontokkal, látványosságokkal bír. Szarvas város olyan multiturisztikai színteret jelent, amely városunkat a hazai turizmus egyik legkiemelkedőbb célpontjává teszi.

Jelen projektünk, a Mini-Magyarország projekt unikális, egyedülálló szolgáltatást és élményt biztosít az ide látogató turistáknak, és kapcsolódva az Arborétumhoz, teljesen illeszkedik Szarvas, mint turisztikai desztináció arculatába, multi-turisztikai környezetébe.