Mini Mozdonyok Nagy Napja a Mini Magyarország Makettparkban – MiniMagyarország Szarvas

A MINI MOZDONYOK NAGY NAPJÁN évről-évre egyre több különlegesség várja a vonatok és a vasútmodellek rajongóit.

 

2018. Július 8-án (vasárnap) hazánk legnagyobb, közel hatszáz méter hosszú szabadtéri makettvasút-hálózatán a látogatók egy gombnyomással indíthatják el makettparkunk saját mozdonyait. Már hétköznapokon is olyan legendás vonatok közlekednek, mint például a Gyenes György által készített M41-es „Csörgő”, az Árpád sínbusz vagy a BR 64 és BR 80 gőzösök, de idén is különleges vendégvonatok érkeznek hozzánk kizárólag erre a napra:
Stainz gőzmozdony személyvonattal, valamint osztrák, német és svájci vasutak legendás vontatói és szerelvénye, valósághű kézzel készült rakományokkal. A gőzmozdonyozás élményét hang- és füst hatások teszik teljessé.
A modellek útja mini hidakon és alagutakon át a hazai vasúttörténet hőskorát megidéző közel tucatnyi vasútállomás között vezet a Mini Mozdonyok Nagy Napján a szarvasi Mini Magyarországban.
Igazi kalauzok érkeznek a Vasutasnapra, akik a jegyek kezelése mellett kis sípokkal kedveskednek majd a gyerekeknek!
A vasútmodellezés és a vonatok rajongóinak nagy napja lesz július 8-án a Mini Magyarország makettparkban.

 

HÍVNAK A MOZDONYOK, VÁR A SZARVASI MINI MAGYARORSZÁG!

 

 

További információ:

Mini Magyarország makettpark
Cím: 5540 Szarvas, I. kk. 9.
Telefon: +36 66/ 312-344
WEB: HTTP://WWW.MINIMAGYARORSZAG.HU/
email: info@minimagyarorszag.hu
http://www.facebook.com/MiniMagyarorszagSzarvas

KAPCSOLAT:
Klemann Tímea / +36 30 8444 124/
klemann.timea@minimagyarorszag.hu

Kapcsolódó sajtófotók letölthetőek:
https://minimagyarorszag.hu/galeria/mini-mozdonyok-nagy-napja-2017/

 

A SZARVASI MINI MAGYARORSZÁG MAKETTPARKRÓL
A Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország makettpark, Európa legújabb makettparkjaként 2013. április 10-én nyílt meg Szarvas történetének egyik legnagyobb magánerős beruházásaként. A hazánk legnagyobb arborétumában, a Kárpát-medence és a történelmi Magyarország mértani középpontjában lévő makettpark hazánk történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit mutatja be. Az ország egyetlen interaktív makettparkjában néhány óra alatt az egész országot, sőt a határon túli területeket is bebarangolhatjuk. Magyarország és Erdély épített csodáinak minden apró részletében kidolgozott kicsinyített mása megtalálható a történelmi Magyarország közepén, Szarvason, a Mini Magyarország makettparkban. Aki még soha nem látta a Kecskeméti Cifrapalotát felülről, a Pécsi Dzsámit vagy a Tatabányai Turult közelről, akinek eddig kimaradt a Fertődi Kastély, nem hallotta még a visszhangot a Tihanyi Apátságnál, nem emlékszik pontosan kiknek a szobrai állnak a Hősök terén, vagy megnézne egy csatajelentet az egri várban, annak a Mini Magyarország a tökéletes kirándulóhely. Az ország legnagyobb arborétumában Magyarország nevezetességei gyerekbarát méretben egy helyen, felnőtteknek, gyerekeknek, családoknak és osztályoknak egyaránt kötelező országjáró program.